duminică, 3 noiembrie 2013

De unde stiu ca ma iubeste?!

Marea problemă tinerilor, în principal, este că vor să spună multe și nu au cui. Părinții sunt ocupați prea mult cu munca. Bunicii sunt depășiți de situație. Prietenii nu au răbdare până la capăt să- i asculte. Și uite așa se trezesc la anumite vârste(14, 15, 16, 17 ani) că simt ceva pentru o persoană și nu știu cum să o definească. Văd că le crează plăcere și fluturași în stomac și gata: M- AM ÎNDRĂGOSTIT. Ei, na! Pe de o parte au dreptate. Pe de altă parte, ar fi minunat să țină cont că:
1. Bunul Dumnezeu prin cuvânt a creat lumea. O relație se bazează pe cuvinte. Acestea unesc sufletele. NU vă jucați cu ele. Mântuitorul Iisus Hristos a spus: ”Cuvântul vostru să fie Da, Da si Nu, Nu”(Matei 5, 37) Prin aceasta se înțelege sinceritate.
2. Sunt mulți cei care se pricep să amestece balastrul lingvistic. O astfel de persoană sau de persoane trebuiesc evitate.
3. Sunt câteva teste minore ce trebuiesc trecute de ambii parteneri: răbdarea, sacrificiul, dăruirea și mai ales păstrarea demnității inițiale, cea cu care te-ai născut. Timpul acestora poate fi lung sau scurt. Depinde de fiecare cuplu.
4. Verificarea aproape obsesivă a telefonului, a contului de Facebook sau a emailului pentru a vedea mesajele lui/ ei sau de la el/ ea nu înseamnă neapărat că  îl/ o iubești, ci că ești nerădătoare/ nerăbdător să vezi ce face, dacă mai este interesat de tine. În timp, aceasta poate duce la posesivitate excesivă, adică la gelozie și acolo, clar, nu poate fi vorba de iubire.
5. Dragostea se bazează în primul rând pe fapte și nu pe vorbe.
6. Dragostea curată este numai în Bunul Dumnezeu. Pentru mai multe detalii în acest sens, citiți capitolul treisprezece al Epistolei I către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel.
Deci, până la urmă, vă iubește?!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu