duminică, 3 noiembrie 2013

Cum trebuie sa se comporte o sotie cu sotul ei?!

Atunci când doi tineri, bărbat și femeie, aleg să își unească destinele sub binecuvântarea Bunului Dumnezeu se face mare bucurie sus în cer și aici pe pământ. Sunt frumoși, plini de viață, cu sentimentul că știu de tóate și că pot muta munții și banii dintr- un buzunar în altul.
Prima probă peste care trebuie să treacă în verificarea tuturor acestor lucruri este: RĂBDAREA. Mai greu din moment ce nu au fost educați să gândească în perspectivă de către părinții lor. A doua probă  este…. RĂBDAREA cu acomodarea năravurilor. Și a treia: RĂBDAREA de a înțelege că fluturașii din stomac, uneori, sunt precum E- urile din salam. Dacă nu se îndeplinesc cei 3R se ajunge la situații grele sau descumpănitoare pentru ambele părți. De aceea este bine de știu că:
1.       În viața de familie totul trebuie să se împartă nu în mod egal, ci în măsura puterii de îndeplinire a unui lucru de către cei în cauză.
2.       Se greșește enorm atunci când o soție se comportă cu soțul ei ca atare. Ea trebuie să se comporte ca o mamă. Sigur ați făcut ochii mari și ați apucat să- mi ziceți în gând: ”Atunci să se ducă la măsa, că eu nu pot fi ca ea!” Eu nu vă cer să vă substituiți mamei soțului dumneavoastră, pentru că ar fi o enorm de mare greșeală, ci să gândiți orice gest pe care îl faceți în viața de familie, sau orice gând sau vorbă, din prisma unei mame. Știți de ce? Deoarece o mamă: a) nu își dorește să greșească și să facă pe cineva să sufere; b) rabdă multe; c) știe să se roage pentru cei pe care îi iubește, iar rugăciunile ei nu trec neobservate; d) are simțul demnității și al lucrului bine făcut; e) nu poate fi înjurată, bătută, umilită, desconsiderată.
3.       Din punct de vedere religios, ortodox, prima căsătorie este BINECUVÂNTARE, a doua este IERTARE sau ÎNGĂDUINȚĂ iar de aici înainte nu mai există așa ceva.

4.       Familia este ”arta negocierii”(cedez eu, mai lași tu) și nu ”arta compromisului”.
5.       Soția trebuie să aibă grijă de înfățișarea ei exterioară, de aspectul curat, îngrijit, bine asortat cu posibilitățile existente. Orice exagerare în minus sau în plus, de acest gen, produce în timp traume. Și știți bine la ce mă refer.
6.       La vorbe multă lume se pricepe. La fapte concrete este mai greu. Orice vorbă să aibă acoperire în gesturi, pentru a nu deveni o simplă poezie ce în timp se uită pentru că apare alzheimer- ul.

7.       Așa cum vă îngrijiți de trup, să aveți grijă mare și de suflet. Hrăniți- l cu rugăciune, cu gânduri bune, cu bucurie și el nu vă v- a rămâne dator. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu