duminică, 3 noiembrie 2013

Cum trebuie sa se comporte un sot cu sotia sa?!

Deși aceasta tema se adresează soților, sunt mai mult decât convins, că ea va fi citită cu precădere de soții. Dintr- un motiv aparent normal și real, în aceeași măsură: domnii în cauză nu consideră ca au vreo problemă în viața de familie. Nu- i nimic. Totuși, strecurați- le aceste rânduri sub ochi pentru a ști că:
1.       În familie nu există noțiune de ”șef” dintr- un motiv absolut normal. Atunci când te raportezi la un șef, te gândești la autoritatea lui și nu o faci din convingere sau din conștiința că există cineva mai important care are o răspundere pentru tine. În dragoste nu există subordonare pentru că totul se subordonează, dacă vreți să folosim acest termen, ei.
2.       Comunicați mult în familie. Spuneți- vă problemele unii altor. Nu vă închideți în sine, utilizând principiile ”lasă că nu trebuie să știe ca să nu se supere” sau ”mă descurc eu și văd cum fac să fie bine”. Aceasta este o dovadă de egoism și mândrie în interior, iar la exterior se poate simți ca o răceală în cuplu în timp.
3.       Nu vă certați în fața copiilor pentru a nu le crea traume ce le slăbesc psihicul și le induc ideea de nesiguranță în luare unei decizii. Pot deveni labili psihic.

4.       Susțineți- vă ideile într- o discuție pe bază de argumente de orice fel. Aveți răbdare să le și înțeleagă.
5.       Respectați- vă cuvântul dat și nu uitați să- i cumpărați o floare mereu, așa cum vă cumpărați dumneavoastră, de exemplu, țigări. O floare este mai ieftină ca o țigară și face mult mai mult bine decât aceasta.
6.       Încurajați- o să ia decizii corecte și nu vă opuneți atunci când decide să țină post, să se roage sau să meargă la biserică. Toate acestea îi induc în timp ideea de nesiguranță interioară, de frică și astfel devine extrem de vulnerabilă în comportament sau stil de viață sigur.
7.       Nu- i spuneți toată ziua ”Te iubesc” dacă nu simțiți acest lucru. Deveniți penibili.

8.       Cereți- i iertare când greșiți și bucurați- vă că aveți cui să dăruiți viața dumneavoastră.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu