duminică, 16 mai 2010

Magazin cu haine de militian...


De curand de cand a inceput aglomeratia prin tot orasul, am inceput sa am timp sa privesc mai cu atentie strazile pe care merg cu masina bara la bara cu alti norocosi ca mine. Asadar, dimineata, 8:30 in dreptul OMV-ului de pe Traian, mai bag in viteza de vreo 10-15 ori, mai las un nene sa se bage ca si asa nu am unde sa ma duc, ma uit la ceas 8:35, acum am trecut cu 10 metri de OMV. Mai bag iar vreo 10-15 viteze, un adormit gata sa se urce pe mine, eu claxonat la el, el injurat la mine. Nici dreptul tau nu mai e chiar dreptul tau in trafic, hmmm bine de stiut. Asadar 8:40, si eu desi nu am mancat nimic de dimineata, nici macar sapun, aveam spume la gura, clabuci, multi clabuci. Priveam strada, priveam aglomeratia, tiganii care erau cu noaptea in cap pe strada si… si un magazin cu hainute de militieni. Au primit colectia primavara vara 2010? Au discounturi? La 2 sepci 1 pulan gratuit? Au costume si pentru gogosarii aia de zici ca sunt berbeci de daramat usile, dar pusi din greseala in intersectie? Ma uitam, poate e cumva magazin de inchiriat costume, ca tot vine halloweenul si romanul e dornic sa se costumeze in Garcea. Adica e si de inteles sincer, tot anul sa te tii destept, sa fii sau sa te prefaci nu are importanta, cred ca o zi pe an merita sa te costumezi intr-un prost. Hmmm sunt rau, nu toti militienii sunt prosti, dar aia care nu sunt se numesc politisti. Ma si gandeam, ma frate, daca o sa ma stabilesc prin zona asta, o sa fac un copil si ies si eu cu el pe la Zoo. Uite tati ce jungla e in trafic, uite tati vaca aia cum trece strada, uite tati la negrii aia pe acolo cum stau in jurul sefului de trib, uite tati… magazin cu hainute de militian. Cum ar fi sa am un copil care sa i se puna pata sa ii cumpar hainute de acolo, ca el vrea sa se faca politist. Cum o sa ii zi eu: Icsulica nu iti ia tata hainute de politist, ca astia mor de foame daca-s cinstiti si sunt injurati de mama daca iau spaga. Ar avea cineva inima sa ii sfarame visul unui copilas care vrea sa se faca politist. Nu cred.

Dar lasand gluma doua masini mai in spate, ma gandesc ca hainele alea sunt pentru politisti, dar de cand se vand la magazin? Si mai important, cum mergi sa iti cumperi din alea? Te intreaba de legitimatia de politist, sau iti da intrebare de verificare:

- Cat face radical din 4?
- Hmmm… 3?
- Ce masura purtati domnu plutonier?

Sper ca nu se vand oricui, ca nu vreau sa ma trezesc cu toti papagalii care isi cumpara o sapca si o pun in masina ca sa fie smecheri, sau un baston de pulitai ca sa isi faca lo prin trafic.

Un comentariu: